webshop uitbesteden

Vier redenen om webshop logistiek uit te besteden

Geschreven door Dennis Vermeulen

Waarom je webshop logistiek uitbesteden? Wij geven 4 redenen

De hamvraag voor veel webwinkels is; ga ik mijn webshop logistiek uitbesteden of niet? Het kan absoluut voordelig zijn om de logistieke processen uit te besteden aan een logistieke dienstverlener. In deze blog lees je de vier belangrijke redenen hiervoor.

Reden 1: Focus op kernactiviteiten in plaats van e-fulfilment

Er gaat veel tijd zitten in het afhandelen van de logistieke activiteiten, zoals het ompakken en inpakken van pakketjes en het beheer van de voorraad en retouren. Het risico hiervan is dat je makkelijk de aandacht op je core business – de verdere groei van je webshop – verliest. Je Webshop logistiek uitbesteden zorgt er voor dat je tijd krijgt om je focussen op je kernactiviteiten. Je werkkamer wordt weer kantoor – in plaats van een opslag – en je dagelijkse trip naar het postpunt kan geschrapt worden. Dat geeft lucht.

Reden 2: Minder zorgen rondom logistiek

Een efficiente logistieke afhandeling zorgt voor kopzorgen bij veel webondernemers. Het wordt ‘erbij’ gedaan en wordt niet vaak bestempeld als echt leuke werkzaamheden. Bovendien verwachten je klanten een continu afhandelingsproces, ook als je ziek of op vakantie bent, of gewoon het weekend viert. Besteed je e-fulfilment uit, dan kan het gehele bestel-,verzend- en retourproces zonder problemen doorlopen. Dat verstaan wij onder slapend geld verdienen.

Reden 3: Webshop logistiek uitbesteden zorgt voor financieel voordeel

Een andere reden om het logistieke proces uit te besteden, is dat je geen eigen opslagruimte nodig hebt. Bovendien profiteer je van schaalvoordeel die grote logistieke dienstverleners hebben met verschillende vervoerders. Mooie bijkomstigheid is dat dienstverleners vaak ‘verzekerde voorraad’ bieden. Hierdoor zijn de producten van webwinkels altijd verzekerd, tegen zowel diefstal als brand.

Reden 4: Kwaliteit

Een logistieke dienstverlener is erop gebrand – en dus ingericht – om jouw product zo snel en veilig mogelijk bij de klant te krijgen. Hieronder valt het correct verpakken van de bestelling of het tot 22:59 uur (en in sommige gevallen zelfs tot 23:59 uur) aannemen van bestellingen. Bovendien vangen logistieke dienstverleners zonder problemen piekbelasting op, zonder dat daarvoor de bedrijfsprocessen ad-hoc bijgestuurd moeten worden. De professionele kwaliteit van afhandeling draagt bij aan een positieve merkbeleving.

Webshop logistiek uitbesteden, wat kost het?

Je webshop logsitiek uitbesteden levert je veel voordelen op. Maar voordat je besluit om je webshop logistiek uit te besteden wil je natuurlijk weten wat het kost. Yours Value Logistics heeft een handige prijsindicator tool waarmee je aan de hand van een tiental vragen inzicht geeft je logistieke behoefte. Aan de hand van uw antwoorden wordt er vrijblijvend een prijsindicatie afgegeven. En we verklappen vast dat je webshop logistiek uitbesteden helemaal niet duur hoeft te zijn.

Auteur: Over Dennis Vermeulen

Dennis is in de functie van Accountmanager werkzaam bij Yours binnen de Logistic Services business unit. U kunt zijn expertise én die van zijn team gebruiken om uw logistieke dienstverlening te optimaliseren.

Artikel delen:

Samen sparren?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om samen de mogelijkheden te bespreken.