BORG klasse 4-gecertificeerd warehouse

Cut-off tijd van 23:50

Realtime voorraadbeheer

Medewerkers van Yours Value Logistics voorzien van advies bij een laptop

Hoe Yours Je Kan Helpen Om Te Profiteren Van De Groeiende Pakketmarkt

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onlangs de nieuwste Post- en pakketmonitor 2023 gepubliceerd. Deze monitor geeft inzicht in de trends en ontwikkelingen binnen de post- en pakketmarkt. Het rapport van dit jaar toont een aantal interessante verschuivingen. Het volume en de omzet van pakketten zijn beide gestegen met respectievelijk 1,9% en 4,0%. Vooral B2C-pakketten droegen bij aan deze groei. Ook het aantal brievenbuspakjes blijft toenemen, wat aangeeft dat consumenten steeds vaker kleinere pakketten bestellen. Daarnaast blijft het percentage retourpakketten stabiel en neemt het gebruik van duurzame vervoersmiddelen toe.

Hoe wij bij Yours Value Logistics inspelen op deze trends

  1. Toename in pakketvolumes

Het afgelopen jaar is er een stijging van 1,9% geweest in het pakketvolume. Steeds meer consumenten vinden hun weg naar de online webshops en ook  het aantal online webshops stijgt jaarlijks. Bij Yours Value Logistics hebben we hebben onze processen geoptimaliseerd om de groeiende aantallen efficiënt te verwerken, waardoor jouw klanten snel en betrouwbaar hun bestellingen ontvangen. Doordat er meer aanbieders zijn en de vraag naar pakketjes stijgt, is het belangrijk dat jij je ook onderscheid van je concurrenten. Dat kan dankzij onze Value Added Logistics-diensten. Hiermee kun jij je onderscheiden en jouw klantervaringen verbeteren, waardoor je blijft opvallen in deze groeiende markt.

  1. Focussen op duurzaamheid

Duurzaamheid is de laatste jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden. Wij werken samen met toonaangevende vervoerders die steeds vaker duurzame vervoersmiddelen inzetten. Het gebruik van duurzame transportopties zoals elektrische voertuigen is met 42,9% gestegen ten opzichte van 2022, waardoor wij een belangrijke bijdrage leveren aan een milieuvriendelijker bezorgproces.

  1. Aanhoudende groei van brievenbuspakjes

Brievenbuspakjes worden steeds meer gebruikt. Ten opzichte van 2019 is het aantal verstuurde brievenbuspakketjes ruim verdubbeld. Het aandeel brievenbuspakjes binnen de pakketmarkt is in 2023 ook hoger dan in 2022, namelijk 19,4%. De reden voor deze stijging is dat ze met de gewone post kan worden bezorgd, waardoor de kosten ook lager zijn. Daarnaast is het voordeel dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn. Bij Yours bieden we deze brievenbuspakjes ook aan. Deze worden door PostNL bij het thuisadres afgeleverd.

 

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander hoe snel de markt van fulfilment kan veranderen. Bij Yours Value Logistics blijven we onze diensten verbeteren om aan de veranderende behoeften van jou, jouw klanten en de markt te voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw e-commerce onderneming kunnen laten groeien!

Benieuwd naar de volledige Post- en pakketmonitor 2023? Bekijk het rapport dan hier.

 

Artikel delen: