Betrouwbare leveringen

Betalen per gebruik

Realtime voorraadbeheer

Medewerker uit het magazijn van Yours Value Logistics die bezig is met fulfilment.

Fulfilment uitbesteden: 10 redenen waarom je het wel zou moeten doen!

Wil je als bedrijf efficiënter opereren en jouw klanten een betere ervaring bieden? Overweeg dan om fulfilment uit te besteden aan derden. Fulfilment uitbesteden is het proces waarbij een bedrijf de verantwoordelijkheid voor het verwerken, opslaan, verpakken en verzenden van producten uitbesteedt aan een fulfilmentpartner. Voor het verwerken van retourzendingen kan dat ook. In deze blog lees je welke voordelen jij als ondernemer kan verwachten zodra je fulfilment uitbesteedt.

1. Kostenbesparing

Het uitbesteden van fulfilment kan kostenbesparend zijn, omdat je geen eigen opslagruimte, personeel en verpakkingsmaterialen nodig hebt. Daardoor heb je minder operationele kosten en betaal je alleen voor de diensten die je daadwerkelijk gebruikt.

2. Tijd om te focussen op je corebusiness

Door fulfilment uit te besteden, kan jij je met jouw bedrijf richten op je kernactiviteiten. Je hebt meer tijd over voor bijvoorbeeld productontwikkeling, marketing of klantenservices, omdat je geen omkijken meer hebt naar het logistieke aspect van je bedrijf.

3. Schaalbaarheid

Fulfilmentpartners beschikken over het algemeen over een groot magazijn. Daarmee is het opschalen van je bedrijf naarmate het verder groeit, makkelijker te realiseren. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken over het vinden van extra ruimte of personeel.

4. Snellere orderverwerking

Fulfilmentbedrijven zijn over het algemeen in staat om bestellingen sneller te verwerken en te verzenden dan wanneer webshops dit zelf zouden doen. Dit heeft vaak te maken met de hoeveelheid personeel, machines, afspraken met vervoerders en efficiënte manier van werken. Hierdoor heeft jouw klant de producten eerder in huis.

5. Internationale distributie

Voor bedrijven die zich richten op de internationale markt of hier naartoe willen groeien, bieden fulfilmentbedrijven de mogelijkheid om jouw producten verder te distribueren dan onze landgrenzen, zonder dat ze zelf hier een vestiging hoeven te hebben. Dit komt door de samenwerkingen die ze hebben met (internationale) vervoerders.

6. Risicovermindering

Fulfilment uitbesteden kan het risico verminderen dat gepaard gaat met voorraadbeheer, orderverwerking en verzending. Dit komt omdat deze verantwoordelijkheden in handen komen te liggen bij gespecialiseerde dienstverleners. Zij hebben soms extra beveiliging, zoals een BORG klasse 4, waarmee de veiligheid gegarandeerd wordt.

7. Logistieke kosten duidelijk in kaart

Zodra je het fulfilment zelf in handen houdt, is de kans groot dat er kostenposten doorheen glippen. Denk hierbij aan loonkosten en materiële kosten die ingezet worden. Hierdoor is aan het einde van het jaar niet precies duidelijk hoeveel je nu precies kwijt bent aan het hele logistieke proces. Bij uitbesteding betaal je één bedrag aan één partij. Daarmee blijft het overzichtelijk en kun je dus betere conclusies trekken over je bedrijfsresultaten.

8. Betere kwaliteit van dienstverlening

Je mag aannemen dat een logistiek dienstverlener betere kwaliteit levert dan wanneer je het zelf doet. Logistieke bedrijven zijn gespecialiseerd en hebben vaak jarenlange ervaring. Ook hebben ze meer personeel en een ruimere keuze aan verpakkingen. De deskundigheid en ervaringen van deze partners vergroot de kwaliteit van de dienstverlening die jij jouw klanten aanbiedt.

9. Voorraadoptimalisatie

Fulfilmentbedrijven kunnen helpen bij het optimaliseren van je voorraadniveaus. Als je hard groeit en veel voorraad hebt, is de kans groot dat je het overzicht kwijtraakt. Vooral als je geen software hebt hiervoor, kan je jezelf al snel verliezen. Een partner heeft dit wel, waardoor je in één oogomslag ziet wat je voorraad is.

10. Klanttevredenheid verhoogd

Van een groot deel van de hierboven genoemde voordelen merkt de klant zowel de directe als indirecte effecten. Daarmee wordt de tevredenheid van degene om wie het uiteindelijk allemaal draait, jouw klant, positief beïnvloed. Een snellere levering, nauwkeurigere orderverwerking, professionele verpakking en late cut-off tijd leiden tot tevreden en terugkerende klanten.

Fulfilment uitbesteden biedt dus diverse voordelen voor bedrijven van elke omvang. Het is dus goed om te overwegen om samen te werken met een betrouwbare fulfilmentpartner om je bedrijf daarmee naar een hoger niveau te tillen.

 

Whitepaper: Het logistieke proces: Zelf beheren of fulfilment uitbesteden?

Wil je meer informatie hebben over de vraag of je jouw logistiek uit handen moet geven of toch in eigen beheer moet houden? Lees dan ook onze nieuwste whitepaper. Hierin nemen we je mee in het logistieke proces, de stijgende vraag naar logistiek maatwerk en de zoektocht naar een logistiek partner. Vul je e-mailadres in en ontvang hem in je inbox:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Artikel delen:

Samen sparren?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om samen de mogelijkheden te bespreken.