webshop uitbesteden

Webshop logistiek uitbesteden of zelf doen?

Geschreven door Dennis Vermeulen

Webshop logistiek uitbesteden of zelf doen?

Het aantal verkopen via webshops stijgt, evenals de verwachtingen van consumenten. Dit maakt het verwerken en verzenden van orders steeds complexer. Je wilt dat je webshop aansluit op de logistieke mogelijkheden van nu, maar dan wel graag zonder grip te verliezen. Wat kies je dan: webshop logistiek uitbesteden of zelf doen? Met deze blog help ik je bij deze keuze.

Drie opties voor logistieke afhandeling

Er zijn een drietal opties voor de logistieke afhandeling van jouw webshopbestellingen te benoemen. Deze lichten we hieronder toe.

Optie #1: De volledige logistieke afhandeling van je webshop zelf doen

Is de webshop logistiek gekoppeld aan de traditionele logistiek in huis, bijvoorbeeld in het geval van een fysieke winkel naast de online shop, dan zijn er schaalvoordelen te behalen als een webshop zelf de volledige logistieke afhandeling doet. Hierdoor ontstaat er wél een nadeel, namelijk de extra logistieke complexiteit. Dit ontstaat zeker als het logistieke proces voor business to consumeer (B2C) gemengd wordt met een traditioneel logistiek proces voor business to business (B2B).

Optie #2: Zelf de volledige webshop logistiek doen, behalve de levering

Vooral eenmanszaken kiezen ervoor om, op de levering na, zelf de volledige logistiek te verzorgen. Het voordeel hiervan is dat aanvullende logistieke activiteiten makkelijk zijn door te voeren. Denk aan het ompakken, bundelen en personaliseren van pakketjes. Hierdoor wordt het logistieke proces wél complexer en zijn de werk- en dus levertijden beperkter dan bij een professionele logistiek dienstverlener. Bovendien zorgt dit voor veel extra werk, terwijl je je misschien liever concentreert op je core business; het runnen van de webshop.

Optie #3: Logistieke uitbesteding

De derde optie is om het logistieke proces van je webshop volledig uit te besteden. Het voordeel hiervan is het gemak dat dit jou biedt. Er hoeft niet ingegrepen te worden op bestaande processen en je houdt tijd over voor de verdere groei van je webshop. Bovendien profiteren ook je klanten direct van een vakkundige logistieke dienstverlening. Bestellingen worden snel geleverd en het retourproces is eenvoudig.

Vooraf is het wel aan te raden om in kaart te brengen of deze optie financieel interessant is voor jouw webshop. Een logistieke dienstverlener kan hierbij helpen. Ben je benieuwd naar de kosten voor het uitbesteden van jouw webshop logistiek? Vul dan onze prijsindicator in.

Ben je een bestaande retailer?

Een retailer die naast zijn traditionele winkels een webshop opent, regelt de logistieke afwikkeling van de internetorder in eerste instantie vaak zelf. Online bestellingen worden veelal centraal geregistreerd en regionaal verdeeld over de winkels. De online bestellingen worden direct uit de winkelschappen gepickt en verpakt. Daarna worden ze als zending aan post- en pakketdiensten aangeboden.

Trekken de online bestellingen aan? Dan is deze logistieke afhandeling niet langer efficiënt. Orderpicking uit de winkelschappen is vaak inefficiënt. Bovendien is er meestal een gebrek aan parkeerruimte voor bestelbussen bij de winkels om de pakketjes op te halen. Daarnaast hebben de openingstijden van de fysieke winkels een beperkende factor.

Daarom kiezen retailorganisaties na de opstartfase van de online shop er veelal voor om de logistieke stromen van de traditionele winkel en de webshop te splitsen. Vervolgens brengen ze deze onder in een distributiecentrum van waaruit de online bestellingen worden afgehandeld.

Heb je een startende webshop?

Startende webshops doen hun logistiek vaak zelf. Hierdoor blijven de kosten zo laag mogelijk. Toch zijn er ook startende webshops die het logistieke proces direct uitbesteden. Gebrek aan tijd, kennis of interesse in webshop logistiek ligt daar vaak aan ten grondslag. Het uitbesteden van het logistieke proces is een goede optie als een webshop vaste, tevreden klanten en een stabiele omzet heeft of als een ondernemer ervoor kiest de gehele focus op de commerciële kant te leggen.

Auteur: Over Dennis Vermeulen

Dennis is in de functie van Accountmanager werkzaam bij Yours binnen de Logistic Services business unit. U kunt zijn expertise én die van zijn team gebruiken om uw logistieke dienstverlening te optimaliseren.

Artikel delen:

Samen sparren?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om samen de mogelijkheden te bespreken.